Ga naar hoofdinhoud

Plantaardige dakbedekking

Op de Statenzaal van het provinciehuis in Zwolle is nieuwe dakbedekking geplaatst. Het gaat om een witte reflecterende dakbedekking die geproduceerd is op plantaardige basis. Het bedrijf Olster Dakwerken uit Steenwijk heeft het materiaal  geleverd. Het onderliggende dakisolatiepakket is op dezelfde basis geproduceerd en geeft het dak een aanzienlijk hogere isolatiewaarde dan volgens het bouwbesluit noodzakelijk is.

Energieverbruik sterk teruggedrongen

De Provincie Overijssel is launching customer van deze innovatieve dakbedekkingmaterialen in Nederland. Dat wil zeggen dat de provincie de eerste is die dit materiaal in Nederland gebruikt. Met de dakbedekking wordt het energieverbruik binnen in het bestuurscentrum sterk teruggedrongen door beperking van de koelvraag in de zomer en van het warmteverlies in de winter. Verder wordt in 2013 een nieuwe generatie zonnecellen op het Statenzaaldak geplaatst waarmee energie opgewekt wordt waarvan de opbrengst veel hoger is dan van huidige generaties zonnecellen.

Overijssel zal opnieuw als launching customer van dit innovatieve Nederlandse product optreden. In 2013 wordt ook de dakbedekking op de brug en het hoofdgebouw vervangen. Het energielabel van het provinciehuis verbetert met al deze maatregelen verder tot A+++.

Bron: Provincie Overijsel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.