Ga naar hoofdinhoud

Prefab dialysecentrum op dak medisch centrum


De Meeuw Bouwsystemen realiseert op het dak van het Zaans Medisch Centrum een dialysecentrum. Een sluisverbinding verbindt het nieuwe centrum met de eerste verdieping van de bestaande accommodatie. De unit krijgt een bestemming voor 5 jaar.

Het dialysecentrum is een goed voorbeeld van prefab bouwen. Op basis van de beschikbare ruimte op het platte dak, heeft De Meeuw het ontwerp toegesneden op de klantspecifieke wensen en eisen van het Zaans Medisch Centrum. Basis voor het ontwerp is unitbouw. Het centrum biedt ruimte aan een grote open zaal, dialysebehandelkamers, een speciale ruimte voor acute hulpverlening en een MRSA-ruimte. Deze laatste ruimte is via een gescheiden deur bereikbaar, dit om eventueel besmettingsgevaar te voorkomen. Hierdoor kan een besmette patiënt toch de levensbelangrijke nierfunctievervangende therapie krijgen.

De vloeren van de units zijn extra sterk gemaakt om de zware (dialyse)apparatuur te kunnen dragen. Daarnaast wordt er bij de bouw gebruik gemaakt van extra stevige staalconstructies. Dat is nodig omdat de uitbreiding boven op het dak van het bestaande gebouw komt en dus de hoofddraagconstructie extra belast.

Eerder realiseerde De Meeuw twee poliklinieken in Sneek en Emmeloord voor het Anthonius ziekenhuis en een huisartsenpost en een verpleegafdeling voor het Zaans Medisch Centrum.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *