Ga naar hoofdinhoud

Presentatie boek Lessen in Circulariteit

Op 10 september presenteert de Architekten Cie. haar geleerde lessen over circulair ontwerpen, realiseren en samenwerken in het boek Lessen in Circulariteit. Ze hopen hiermee anderen te inspireren, gesprekken op gang te brengen en marktpartijen met elkaar te verbinden in hun missie naar circulair bouwen.

Presentatie in Circl

De presentatie van het boek vindt plaats op 10 september om 17.00 uur in Circl. de Architekten Cie heeft hiervoor 50 ambassadeurs uitgenodigd op het gebied van circulair bouwen. Aanmelden voor de livecast kan hier. Een aantal prominente gastsprekers presenteren hun visie op circulariteit vanuit verschillende disciplines binnen de bouwketen. Sprekers zijn o.a. Noor Huitema van Copper8 en Arend van de Beek van Lagemaat BV. Indira van ’t Klooster, directeur Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM), zal het event voorzitten. Afsluitend zal een eerste exemplaar van het boek worden overhandigd.

Bron van inspiratie

Auteur Hans Hammink benadrukt in zijn verhaal dat circulariteit voor de Architekten Cie. geen idealistische hype is, maar een praktische gewoonte. De lessen in het boek zijn dan ook gebaseerd op échte grondleggende projecten. Het boek is een waardevolle bron van inspiratie voor iedereen die betrokken is bij de realisatie van de gebouwde omgeving.

Andere benadering

Een van de belangrijkste lessen gaat over waarom circulair ontwerpen en bouwen méér inhoudt dan het recyclen van materialen of het ontwerpen met gebruikte bouwonderdelen. ‘Circulariteit vraagt ten opzichte van de conventionele manier van ontwerpen en bouwen een compleet andere benadering, het is een systeemverandering’, aldus Hans Hammink. 

Samenwerking begint met kennis

Leren door te doen en te delen. Dat is het motto van de Architekten Cie. die in duurzaam werken in de bouw een groeiende noodzaak én een missie ziet. Een die volgens de Architekten Cie. alleen kan slagen met nauwe samenwerking door de hele keten en over grenzen heen. Die samenwerking begint met kennis.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *