Ga naar hoofdinhoud

Prijs voor stimuleren nieuwe bouwcultuur

Er komt een prijs voor het stimuleren van goede samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw. De Stichting Nederlandse Bouwpluim wil met de Bouwpluim een maatschappelijke verankering van de nieuwe bouwcultuur stimuleren.

Gelijkwaardigheid
De eerste Bouwpluim wordt uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw op 11 februari 2008 in de Jaarbeurs Utrecht. De prijs gaat naar een team van opdrachtgever en opdrachtnemer dat heeft bewezen transparante en vernieuwend te werken. De jury let tijdens de jurering onder meer op gelijkwaardigheid binnen het team en heeft oog voor maatschappelijke besparingen en voor de eindgebruiker.

De stichting roept opdrachtgevers en opdrachtnemers op tot het inzenden van infrastructurele bouwprojecten. Inzenden is mogelijk tot en met 25 november 2008. Alle informatie over de stichting en het inzenden leest u op www.bouwpluim.nl.

Grote namen
De jury van de jaarlijkse prijs Bouwpluim wordt gevormd door juryvoorzitter Eelco Brinkman (Voorzitter Bouwend Nederland) en juryleden Laetitia Griffith – Mpa (Lid Tweede Kamer – VVD), Kees Jan de Vet (Lid directielid VNG), Leendert Bouter (vml. HID Rijkswaterstaat Bouwdienst) en Jaap Jelle Feenstra (Hoofd Public Affairs Havenbedrijf Rotterdam).

Partijen die het initiatief steunen zijn onder meer Rijkswaterstaat, ProRail, VNG, Havenbedrijf Rotterdam, Bouwend Nederland, Dura Vermeer, Heijmans, Volker Wessels, Ballast Nedam, PSI Bouw.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *