Ga naar hoofdinhoud

Proefgevel kantoor DHV succesvol geplaatst


De eerste proefgevel van het te renoveren hoofdkantoor van advies- en ingenieursbureau DHV in Amersfoort is geplaatst. De volledig transparante glazen gevel combineert betere daglichttoetreding met zongestuurde lichtwering.

De nieuwe gevel draagt zo bij aan het totaalpakket van maatregelen waarmee het 40 jaar oude kantoorgebouw van een energielabel G naar A wordt gebracht. De sterkte zit ‘m in de integrale aanpak: door bij de renovatie gevel, dak en installaties met elkaar in verband te brengen, realiseert DHV een jaarlijkse besparing in energieverbruik van 100.000 euro.

De renovatie is naar verwachting begin 2011 afgerond. Het gebouw waar ongeveer 800 werknemers werken, zal dan 41% minder CO2 uitstoten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.