Ga naar hoofdinhoud

Provincie steunt werknemers in de bouw


De onderwijsvouchers van de provincie Gelderland voor de bouwsector zijn een groot succes. Binnen een half jaar ging het beschikbare budget van 400.000 euro op aan scholingstrajecten voor 528 medewerkers (van 48 verschillende bedrijven). De provincie Gelderland stelt opnieuw 400.000 euro ter beschikking voor een verlenging van het project. De bouwsector verkeert nog steeds in zwaar weer en extra scholing biedt werknemers meer kansen. Ook het dreigende tekort aan leidinggevend personeel in de bouw kan verkleind worden door werknemers nu de juiste opleiding aan te bieden.

Behoud van werk
Wanneer werkgevers in de bouwsector hun werknemers een steuntje in de rug willen bieden met een cursus of een korte opleiding, dan neemt de provincie Gelderland de scholingskosten tot een maximum van 2.000 euro voor haar rekening. Op deze manier helpt de provincie vakkrachten bij het behoud van werk. Door scholing wordt tevens geïnvesteerd in het huidige en toekomstige kaderpersoneel van bedrijven en wordt een overstap naar ander werk binnen de sector mogelijk. Overigens kunnen ook individuele werknemers een aanvraag indienen.

Gelderse bouwsector
Voorwaarden om voor vouchers in aanmerking te komen zijn onder meer dat de werkgever in Gelderland is gevestigd, aangesloten is bij het sectorale Opleidingsfonds en dat het om aanvullende scholing gaat. Verder kent de vergoeding een maximum van 2000 euro per voucher.

Steunpunt
Het Steunpunt Werk en Opleiding Bouwnijverheid regio Oost voert de voucherregeling uit in opdracht van de provincie en sociale partners in de bouw. Zij beoordeelt aanvragen en zorgt dat de bedragen die bij de vouchers horen, worden uitbetaald. Het steunpunt is gevestigd in Zwolle en is te bereiken via telefoonnummer (038) 426 83 52.

  • Neem een (proef)abonnement op het vakblad Bouwwereld

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *