Ga naar hoofdinhoud

Pvc-zeil met drukknopen om badhuis

Een badhuis bij een woning in Wassenaar bestaat uit een licht frame van gelaste kokers, dat bekleed is met transparant pvc-zeil. Dit is aan het frame bevestigd met een soort drukknopen die veel in de scheepsbouw worden gebruikt. De fundering bestaat uit een sleuf met tegels.

AAArchitects koos voor deze lichte en demontabele opbouw omdat er volgens de regels op het bouwblok geen ruimte meer was voor een extra bouwwerk. Het gewenste badhuis bij het zwembad in de tuin mocht dus geen echt gebouw worden.

Het badhuis hoefde niet te voldoen aan hoge eisen voor een binnenklimaat en wordt in de winter enkel verwarmd door een stralingselement.

Meer over dit project is te lezen in Bouwwereld 1 van 28 januari 2011. Vraag hier een gratis proefexemplaar aan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.