Ga naar hoofdinhoud

Quarantaine-kijktip: 6 Netflix docu’s

quarantaine-kijktip

Sinds het coronavirus het meeste vermaak buitenhuis op slot doet en ons aan huis kluistert, werken we collectief zoveel mogelijk vanuit huis. Dat scheelt reistijd, fileleed en andere dagelijkse ergernissen, maar levert ook extra tijd op. Veel tijd soms. Om van die herwonnen tijd een aangenaam verpozen te maken, geeft de redactie van Bouwwereld – zolang de quarantaine duurt – u bouw- en architectuur-gerelateerde kijktips. Deze keer: 6 documentaire’s op Netflix.

Bekijk ook:

Ook voor de techneut en ontwerper is er genoeg te vinden op Netflix. We zetten hieronder 6 tips op een rij.

The World’s Most Extraordinary Homes

In deze documentairereeks reizen architect Piers Taylor en actrice Caroline Quentin de hele wereld over om huizen te bezoeken die op de een of andere manier bijzonder zijn.

Cabins in the wild

Cabins in the Wild is een reeks die gaat over een ontwerpwedstrijd: ontwerp met een strikt budget het ultieme hutje in de wildernis. Aan de wedstrijd mogen zowel amateurs als architecten meedoen. Boeiende serie voor ontwerpers en bouwers die dagelijks te maken hebben met hoge klantverwachtingen en een beperkt budget.

Dream big: Engineering Our World 

Deze korte documentaire bespreekt een aantal van ’s werelds meest bijzondere technische prestaties. De documentaire laat de menselijke vindingrijkheid achter technische wonderen zien en toont hoe ingenieurs de grenzen van innovatie verleggen.

Lego House: Home of the Brick

In Denemarken staat Lego House, een huis van 12.000 m2 dat gebouwd is met 25 miljoen LEGO-steentjes. De documentaire gaat over de zeven jaar durende bouw van het project, van ontwerp tot opening in 2017.

Amazing interiors

Gewoon van buiten, verbazingwekkend van binnen. Zo jou je Amazing Interiors in het kort kunnen omschrijven. De docu laat excentrieke huiseigenaren zien wiens ogenschijnlijk gewone huizen vol verrassingen zitten, van een achtbaan in de achtertuin tot een binnenaquarium.

Abstract: The Art of Design

Ontwerpers uit verschillende disciplines komen in deze serie aan het woord. Zij vertellen hoe zij denken en hoe design elk aspect van ons leven beïnvloedt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *