Ga naar hoofdinhoud

Quarantaine-kijktip: Iconen van Amsterdam-Noord

quarantaine-kijktip

Sinds het coronavirus het meeste vermaak buitenhuis op slot doet en ons aan huis kluistert, werken we collectief zoveel mogelijk vanuit huis. Dat scheelt reistijd, fileleed en andere dagelijkse ergernissen, maar levert ook extra tijd op. Veel tijd soms. Om van die herwonnen tijd een aangenaam verpozen te maken, geeft de redactie van Bouwwereld – zolang de quarantaine duurt – u bouw- en architectuur-gerelateerde kijktips. Deze keer: ‘Iconen van Amsterdam Noord’ van Architectuurcentrum Amsterdam

Bekijk ook:

In dit college leer je meer over de stedenbouwkundige opzet van Amsterdam Noord en de bijzondere architectuur die hier te vinden is. Gids Jelte van Koperen neemt je mee.

Moderne iconen

Eind 19e eeuw werd dit stadsdeel geannexeerd en ontwikkeld tot een industrieel centrum. Tegenwoordig is het industriële karakter nog steeds zichtbaar in de architectuur van dit gebied, zoals bijvoorbeeld bij de NDSM-werf en Kraanspoor. Maak in dit college kennis met moderne en historische iconen als de A’dam TorenPatch22, het Noorderparkbad, het Hyperion College en ’t Zonnehuis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *