Ga naar hoofdinhoud

Raad van Advies voor hoger bouwonderwijs

De Hoger Onderwijsgroep ( HOG) Bouw en Ruimte heeft 19 mei een Raad van Advies geïnstalleerd. De Raad heeft een signaal- en klankbordfunctie en wil het hoger bouwberoepsonderwijs beter verbinden met de ‘omgeving’. Leden van de raad vertegenwoordigen de wetenschap, de politiek en het bedrijfsleven. Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, wordt voorzitter van de Raad van Advies.

Gezamenlijke belangen
De Hoger Onderwijsgroep (HOG) Bouw en Ruimte is een netwerkorganisatie van 14 hogescholen in Nederland waar inhoud wordt gegeven aan de studierichtingen Bouwkunde, Civiele Techniek, Bouwmanagement en Vastgoed, Bouwtechnische Bedrijfskunde, Milieukunde, Ruimtelijke ordening en Planologie en Verkeerskunde. De HOG wil de gezamenlijk belangen behartigen van deze opleidingen in het gehele domein Bouw en Ruimte en onderhoudt daartoe contacten met de overheid, de politiek en het bedrijfsleven.

Groeiende behoefte aan opgeleide medewerkers
Bouwend Nederland, de werkgeversvereniging van Bouw en Infrabedrijven, is blij met de instelling van de Raad. Via de Raad van Advies van de HOG kan de afstemming tussen theorie en praktijk in het hoger beroepsonderwijs verder gestalte krijgen en kunnen opleiding meer en beter op de wensen uit de praktijk worden aangesloten. Dat is nodig omdat de uitvoerende bouw zich zodanig ontwikkelt dat er een groeiende behoefte bestaat aan medewerkers met hogere beroepsopleiding.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *