Ga naar hoofdinhoud

Raalte ontwikkelt terrein Sint Franciscushof

De gemeente Raalte en AM Vastgoedontwikkeling zijn een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van het terrein van de voormalige Sint Franciscushof in Raalte. Dit 40 hectare grote terrein wordt herontwikkeld tot woonlocatie. Wethouder Gerard Elferink en directeur Rein van Steeg van AM Vastgoedontwikkeling ondertekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

De Franciscushof wordt een bijzondere woonomgeving waarin de kwaliteit van het groen centraal staat. In de samenwerkingsovereenkomst hebben beide partijen de gezamenlijk geformuleerde financiële en kwalitatieve randvoorwoorden voor de nieuwe woonwijk omschreven.

Voorheen was het terrein in gebruik door de psychiatrische zorginstelling van Dimence/Zwolse Poort. Uiterlijk 1 april wordt de grond overdragen aan de gemeente Raalte. Raalte heeft ervoor gekozen om voor de ontwikkeling van het terrein met een marktpartij in zee te gaan.

Stedenbouwkundig plan
Het stedenbouwkundig bureau Inbo heeft inmiddels opdracht gekregen om de visies van beide partijen voor het terrein te vertalen in één stedenbouwkundig plan en één plan voor de inrichting van het openbaar gebied. Verwacht wordt voor de zomer het definitieve plan voor goedkeuring aan het college van burgemeester en wethouders en van de directie van AM voor te leggen. Daarna moet het bestemmingsplan worden vastgesteld en kan een begin worden gemaakt met bouwrijp maken van het terrein. Naar verwachting zal dit eind van dit jaar plaatsvinden.

Wonen op de Franciscushof
Franciscushof krijgt een groen en landschappelijk karakter en wordt daardoor een aantrekkelijke wijk om te wonen. “De behoefte om bijzonder te wonen is groot. Met dit bijzondere project in het mooie landschap van Salland maken we dit mogelijk”, verwoordde wethouder Gerard Elferink de ambities van AM en de gemeente Raalte.

Het gebied wordt slechts voor eenderde deel bebouwd. De kavels liggen aan de rand van het open gebied. Ze bieden uitzicht over het open terrein, de bosranden of de waterpartijen. De kavelgroottes variëren van 400 tot 1.000 vierkante meter. In totaal komen er op het terrein circa 350 woningen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.