Ga naar hoofdinhoud

Realisatie ‘Mall of the Netherlands’

Winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam wordt momenteel getransformeerd naar ‘Mall of the Netherlands’. De vernieuwing van het winkelcentrum moet de winkelbeleving in Nederland en Europa naar een hoger niveau tillen. De belijning van de gevel leidt de bezoekers via verschillende entrees naar binnen.

De omgevingsvergunning voor de vernieuwing van winkelcentrum Leidsenhage is officieel goedgekeurd door de gemeente Leidschendam. Leidsenhage krijgt een compleet nieuwe identiteit met daarbij een nieuwe naam: ‘Mall of the Netherlands’. In opdracht van Unibail Rodamco, werkt MVSA Architects met een team aan architecten, interieurarchitecten en bouwkundigen aan de renovatie en nieuwbouw. Dit is inclusief het hele interieur.

Rol van de fysieke winkel

Nu online winkelen niet meer weg is te denken uit ons dagelijkse leven, is de rol van de fysieke winkel verandert. Met een grote diversiteit in aanbod; kleine winkels en flagship stores, restaurants en bioscopen in combinatie met een uitgebreid programma aan publieke diensten, komt Unibail Rodamco tegemoet aan de veranderende behoefte van de consument.

Vorm van de voile

De recente ontwikkelingen vragen om een op maat gemaakt ontwerp dat eenheid biedt binnen de dynamische retailsector, die continu aan verandering onderhevig is. ‘Voor het ontwerp hebben we ons daarom laten inspireren door een voile die soepel als een tweede huid om je lichaam is gedrapeerd. De vorm van deze voile is het uitgangspunt geweest voor een spectaculair gevelontwerp. Deze pakt letterlijk de nieuwe delen en bestaande losse gebouwen samen.’

Vloeiende lijnen en vormen

Roberto Meyer, architect en directeur van MVSA Architects: ‘Ons ontwerp voor Mall of the Netherlands is gebaseerd op het idee van één gebaar, één ontwerp, één identiteit. We geloven sterk dat dit uitgangspunt het winkelcentrum de allure en comfort geeft die het verdient.’ Deze ambitie kan straks ook van binnenuit worden ervaren. De belijning van de gevel leidt de bezoekers via verschillende entrees naar binnen. Door de introductie van de ‘Central Plaza’, is er een centraal punt waar vanuit de bezoekers zich in verschillende richtingen door het winkelcentrum kunnen bewegen. Vloeiende lijnen en vormen aangebracht op de vloeren en het plafond zullen het winkelend publiek op een natuurlijke manier door de 8-vormige loop van het complex begeleiden.

Een andere bijzondere toevoeging in Mall of the Netherlands is de ‘Dining Plaza’, een hospitality hotspot op de eerste verdieping met de mogelijkheid om er een kop koffie te drinken, te lunchen of te dineren. Er is ook een grote bioscoop aanwezig.

Beelden: MVSA Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Realisatie ‘Mall of the Netherlands’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.