Ga naar hoofdinhoud

Recordaantal vacatures in Nederland

De arbeidsmarkt in Nederland blijft zich verbeteren. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Monster Employment Index die de afgelopen maand voor het eerst door de magische grens van 200 punten is gegaan.

In oktober steeg de index met 7 punten naar een nieuw record van 204. Dit betekent een verdubbeling ten opzichte van het begin van de meting, circa drie jaar geleden. De Monster Employment Index is de barometer van de arbeidsmarkt en meet de groei van het online vacatureaanbod op basis van ruim 300 Nederlandse websites .

Bouw en Industrie
De groei van de Index in oktober was voornamelijk het gevolg van een toegenomen vraag in de bouw en industrie. Na twee maanden van daling zag de bouwsector een forse groei van 54 punten. De bouw-index steeg hiermee naar een nieuw record van 194. Ook de industriesector steeg fors: met 51 punten naar een piek van 274.

Het oosten van Nederland zag de grootste toename in vacatures. In Gelderland en Overijssel steeg de Index met respectievelijk met 23 en 22 punten. Ook het zuiden deed het met Limburg (+18) en Noord-Brabant (+17) erg goed. Noord-Holland, dat de afgelopen drie maanden onafgebroken steeg, liet nu als enige een lichte daling zien (-3).

Bron: Monsterboard

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *