Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Cursus ‘Economie van Brandveiligheid’

brandveiligheid

Een nieuwe benadering van brandveiligheid maakt opgang. Deze is gebaseerd op het in het ontwerpstadium identificeren van risico’s en het bereid zijn het financieel voordeel van risicoverlaging in de afweging van ontwerpbeslissingen mee te nemen. Met deze benadering is het mogelijk het risico op schade en het beperken van de omvang ervan, zonder verhoging van de levensduurkosten, aanmerkelijk te reduceren.

Sinds eind 2020 verenigt de stichting ‘Economie van Brandveiligheid’ kennis en kunde op dit terrein en verricht zij samen met de TU Delft wetenschappelijk onderzoek. De stichting wil haar kennis graag delen met eenieder die zoekende is naar welke aanpak effectief is en hoe je investeringen in ‘veiligheid’ economisch verantwoord kunt onderbouwen. De stichting organiseert daartoe in mei/juni 2022 een vierdaagse cursus en training ‘Economie van Brandveiligheid’.

De cursus wordt op de TU Delft gegeven door een team van experts en staat o.l.v. Prof. dr. Genserik Reniers en Prof. dr. Jos Lichtenberg.

Behandeld worden:

  • Risico vanuit verschillend perspectief. Zoals de gebouweigenaar, gebruiker, verzekeraar, brandweer en de maatschappij.
  • Risicoanalyse, hoe pak je dat aan? Hoe orden je risico’s en kwantificeer je ze?
  • Hoe benader je de economische analyse op basis van risico reductie?
  • Welke instrumenten staan ter beschikking?
  • Hoe zet je de theorie om in je eigen professionele praktijk?

Aanmelden voor de cursus kan via de website: www.economievanbrandveiligheid.nl

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *