Ga naar hoofdinhoud

Regisseurs jagen woningbouw aan

Twee woningbouwregisseurs gaan de woningbouw van de Utrechtse corporaties aanjagen en monitoren. Op verzoek van de Stichting Regioplatform Woningcorporaties Utrecht-midden (RWU) gaan zij als luis in de pels werken aan een cultuur waarin de corporaties en hun belanghouders elkaar meer aanspreken op het nakomen van toezeggingen of beloftes. Dat moet de woningbouw van 26.000 woningen tot 2015 veiligstellen.

Het manifest waarin corporaties zich aan deze aantallen committeren, nodigt gemeenten, BRU en de Provincie Utrecht uit hierover concrete afspraken te maken. Door de woningbouw(plannen) actief te regisseren, willen de corporaties zorgen voor realisatie van het manifest. Zij maken zich bovendien zorgen over het mogelijk teruglopen van de woningbouwproductie na 2011, waardoor ze hun ambitie niet kunnen waarmaken.

Dat de regisseurs in opdracht van woningcorporaties werken, is nieuw. Vaak is de overheid opdrachtgever. De RWU laat hiermee zien dat zij een groep woningcorporaties is, die haar beloftes wil waarmaken en waar de overheid op kan rekenen. De woningbouwregisseurs gingen 3 september 2007 van start tijdens een bijeenkomst van alle aangesloten woningcorporaties. De voortgang van de regisseurs en de woningbouw zijn te volgen op een speciale website.

Bron: Aedesnet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.