Ga naar hoofdinhoud

Renovatie openluchttheater beschut door tent


Een tent van 40 meter lang, 23 meter breed en 3 meter hoog beschermt de bouwplaats van het Openluchttheater in Diever. Met heteluchtkanonnen wordt het binnen in die tent behaaglijk genoeg, om met de werkzaamheden verder te kunnen gaan.

Al eerder werden de nieuwe banken, het podium, de licht- en geluidsinstallaties vernieuwd. Nu maakt het oude gebouw uit de jaren vijftig plaats voor iets nieuws van de hand van Willem van der Salm.

Zo kan het beton worden gestort, de vloer kan worden afgewerkt, de wanden kunnen worden opgetrokken en de vele installatieklussen kunnen nu zonder belemmering van kou of vocht op tijd worden geklaard.

Planning
Het winterse weer dreigde roet in het eten te gooien van de bouwplanning (zie foto). Na de laatste voorstelling eind september 2009 begonnen de eerste werkzaamheden, zodat alles klaar zou zijn op de officiële opening, 23 april 2010 en het daaropvolgende nieuwe theaterseizoen.

Van uitstel kon daarom geen sprake zijn en is een oplossing gezocht met het opzetten van de bouwtent. De tent is zo ruim, dat zelfs een kraan binnen-in de zware wandelementen van drie meter hoog op hun plaats kan zetten.

Vooralsnog blijft de tent zes weken lang staan. Als de benedenverdieping klaar is, inclusief de verdiepingsvloer, dan kan het gevaarte plaats maken voor de bovenverdieping met schuin dak, die als pre-fab constructie in één of twee dagen kan worden geplaatst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.