Ga naar hoofdinhoud

Royal Haskoning leidt personeel op volgens C2C


Royal Haskoning heeft samen met Michael Braungart van het Cradle to Cradle-principe een interne opleiding gestart, waarmee het bedrijf experts in dit concept wil opleiden. In de ‘Royal Cradle’ worden veertig adviseurs, projectmanagers, ingenieurs en architecten vertrouwd gemaakt met het cradle to cradle denken.

Vanuit dit concept is gedurende een half jaar gewerkt aan de praktische toepasbaarheid in projecten binnen de verschillende werkvelden en disciplines. In 2010 zal de denkwijze van het concept een steeds belangrijkere rol in gaan nemen in de projecten van Royal Haskoning. Daarmee wordt het concept voortdurend verder ontwikkeld in samenwerking met opdrachtgevers.

Praktische toepasbaarheid
Royal Haskoning ziet cradle to cradle als een belangrijke ontwikkeling verwant aan duurzaamheid, die maximale ruimte biedt voor het vinden van creatieve oplossingen. “Door een combinatie van technologische kennis en ervaring van proces- en projectmanagement worden duurzaamheid en cradle to cradle mogelijk.”

Het bedrijf werkt dagelijks aan duurzaamheid in een veelheid van projecten en gelooft in de toegevoegde waarde van de ‘positieve agenda’ van het cradle to cradle-concept. Daarbij wordt geïnvesteerd in kennisontwikkeling en toepassing van het concept. “De uitdaging is groter. Alleen samen met opdrachtgevers kunnen noodzakelijke volgende stappen gezet worden.

Praktisch betekent dit dat er binnen Royal Haskoning expertise en kennis aanwezig is van onder andere base line studies, road maps en resource cycle analysis; beleidsontwikkeling; haalbaarheidsstudies en concept redesign; ontwerp en implementatie cradle to cradle-elementen; alliantie vorming en kennisontwikkeling/ innovatieplatform.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.