Ga naar hoofdinhoud

Rubberen vakantiehuis in gebruik

Een gegarandeerd droge vakantie in een waterdicht rubberen vakantiehuis. Benthem Crouwel Architects bouwde samen met Bouwbedrijf Dekker de Vries dit bijzondere vakantiehuis, dat onlangs in gebruik is genomen. Het huis staat op Texel.

Hout, rubber en netten

Het huis heeft een houtskelet dat is afgewerkt met zwart spuitrubber. Vervolgens is het bekleed met gekleurde vissersnetten. De netten zijn in twee lagen aangebracht: eerst groene, blauwe en rode netten en vervolgens nog een laag zwarte netten. De netten zijn in vakken verdeeld en tonen de doorsnede van het huis. Bekijk hier foto’s van de bouw.

Opslagschuurtje

De particuliere opdrachtgever wilde een huis dat past op Texel, eiland van schapen en vissers. Typisch op Texel zijn de schapenboeten: opslagschuurtjes. De boeten hebben een zadeldak met een afschuinde kopkant en zijn georiënteerd op het zuidwesten, de overheersende windrichting. De toegangsdeur bevindt zich aan de rechte, luwe zijde op het noordoosten. Het vakantiehuis is afgeleid van zo’n schapenboet, maar heeft wel ramen in de gevels en het dak voor een optimaal uitzicht.

Eenvoudig

Het huis is eenvoudig ingedeeld. Beneden bevinden zich een woonkeuken, slaapkamer, badkamer en toilet. Op de open verdieping en in de kelder zijn extra slaap- en werkplekken en bergruimtes.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *