Ga naar hoofdinhoud

‘Samen Bouwen, Samen Innoveren’ van start

“Samen Bouwen, Samen Innoveren”. Zo heet het breed opgezette kennisoverdracht-project om procesinnovatie binnen de bouwsector uit te dragen. Bouwend Nederland, de Regieraad Bouw, PSIBouw en SBR hebben de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk bedrijven ervan bewust te maken wat vernieuwingen voor hen kunnen betekenen en hoe deze vernieuwingen bijdragen aan een beter functionerende bedrijfstak.

De bouw staat voor de immense uitdaging zich om te vormen tot een innovatieve, pro-actieve, klantgerichte en duurzaam ondernemende bedrijfstak, waarin mensen met plezier werken en zich kunnen ontplooien. Dit vereist veranderingen in cultuur en gedrag, de organisatie van het bouwproces en de manier van samenwerken.

Bijeenkomsten
Om de aandacht van ondernemers in de bouw en hun medewerkers op de belangrijke vernieuwingsthema’s te vestigen, worden er de komende drie jaar door het hele land regionale bijeenkomsten georganiseerd. Deze bijeenkomsten richten zich op alle betrokkenen in de bouwketen, met als belangrijkste doelgroep het midden- en kleinbedrijf. Bij diverse innovatiethema’s zullen ook opdrachtgevers worden uitgenodigd.

In het eerste jaar komen er acht vernieuwingsthema’s aan de orde en rond elk thema worden verspreid over het land tien bijeenkomsten belegd. De eerste serie van tien bijeenkomsten gaat op 6 mei a.s. van start.

Thema’s
De acht vernieuwingsthema’s die in het eerste jaar worden aangesneden zijn: Bouwen is teamwork, Conceptueel Bouwen, Bouwen is vooruitzien, Haal het beste uit de bouw, Klimaatneutraal bouwen, Co-makership/samenwerken met 3D, Modern ondernemerschap in de bouw en Toekomst van de bouw.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *