Ga naar hoofdinhoud

SBR-details aangepast aan nieuw Bouwbesluit

SBR en Bouwen met Staal hebben 68 SBR-Referentiedetails Utiliteitsbouw en 18 details met stalen gevelbekleding voor Woningbouw geactualiseerd en aangepast aan het toekomstige Bouwbesluit.

Met de aanpassing van 68 details is een begin gemaakt met de actualisatie van de SBR-Referentiedetails Utiliteitsbouw Staal. Van vijf series is de thermische isolatie verbeterd naar een Rc-waarde van minimaal 3,5 m2.K/W voor de gesloten geveldelen en een U-waarde van maximaal 1,7 W/m2.K voor ramen en deuren. Daarmee voldoen deze details aan het niveau van het toekomstige Bouwbesluit.
De nog niet geactualiseerde details voldoen met een Rc-waarde van 3,0 m2.K/W ruim aan het huidige Bouwbesluit. Deze details worden nog voor de Bouwbesluitwijziging aangepast.

Actualiteit
De SBR-Referentiedetails Woningbouw zijn nu geheel geactualiseerd. De verlaging van de EPC per 1 januari van 0,8 naar 0,6 en toekomstige wijzigingen in het Bouwbesluit waren daar aanleiding toe.
Tevens zijn zowel de Utiliteitsbouwdetails als de Woningbouwdetails aangepast aan de laatste stand van de techniek en voortschrijdend inzicht. De eenheden voor luchtgeluidsisolatie en contactgeluidsisolatie zijn aangepast naar DnT,A,k en LnT,A in plaats van Ilu;k en Ico.

De detailtekeningen zijn in verschillende bestandsformaten te downloaden van de website van Bouwen met Staal. Aanvullende informatie, zoals bouwfysische gegevens, aanbevelingen voor ontwerp en uitvoering, en de uitgangspunten bij ontwikkeling van de detailseries zijn verkrijgbaar bij SBR.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.