Ga naar hoofdinhoud

Schöck: meer kennis thermische bruggen

Schöck Nederland heeft de eerste versie van het Bouwfysica Portaal geïntroduceerd. Deze nieuwe onlineservice start met de basisprincipes van thermische bruggen en de effecten hiervan. De belangrijkste wetenswaardigheden omtrent thermische isolatie en de risico’s van vocht- en schimmelvorming worden in relatie tot thermische bruggen verder verklaard.

Daarnaast worden met een Lexicon de belangrijkste termen besproken en aan de hand van diverse voorbeelden wordt de veelzijdigheid van thermische bruggen verduidelijkt. Naast de online tool is er nu ook een handboek beschikbaar rondom het thema ’thermische bruggen’.

Energieprestaties van gebouwen

Door de toenemende eisen aangaande de energieprestaties van gebouwen neemt de noodzaak van het voorkomen van ’thermische bruggen’ bij ontwerpen steeds verder toe. Schöck wil door gedegen informatievoorziening bijdragen aan het vergroten van de kennis over thermische bruggen. Het Bouwfysica Portaal zal bij architecten en constructeurs leiden tot meer inzicht in de verschillende typen thermische bruggen en de gevolgen die het heeft op het gebied van gezondheid, comfort en warmteverlies.

Vanuit een eerder marktonderzoek is internationaal gebleken dat de vele partijen, zoals opdrachtgevers, ontwerpers, bouwers, toezichthouders en studenten, belangstelling hebben in een beter en gemeenschappelijk inzicht in dit thema. De belangrijkste facetten en begrippen omtrent thermische bruggen worden overzichtelijk in afzonderlijke hoofdstukken behandeld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *