Ga naar hoofdinhoud

Schuttevaer uiteindelijk superveilig

Een complex met 49 zorgappartementen aan de Schuttevaer in Dedemsvaart wordt tegen de bouwvak eindelijk opgeleverd. De bouw heeft ongeveer een jaar stil gelegen vanwege constructieproblemen. Er bleek van alles mis te zijn met de fundering, de balkon- en de dakconstructie.

Constructieve problemen
De woningen zijn gebouwd in opdracht van woningstichting De Veste. De bouw werd eind 2006 stil gelegd omdat er constructieve problemen bleken te zijn. ‘In eerste instantie dachten alle partijen dat het zo’n vaart niet zou lopen. Maar het heeft uiteindelijk tot begin 2008 geduurd dat er weer kon worden begonnen met bouwen”, vertelt technisch directeur Wouter Huuskes in Woonnieuws van De Veste.

Fundering versterkt
De Veste liet tot op de bodem uitzoeken en narekenen waar de fouten zaten en hoe alles hersteld moest worden.
Ingenieursbureau Bartels uit Enschede en TNO in Delft waren daar maanden lang mee bezig. Uiteindelijk is de fundering versterkt en verzwaard en zijn funderingsstroken verbreed en extra gewapend. Verder is de galerij aan de achterzijde verwijderd en zijn constructiedelen weggehaald.

‘We hebben er veel van geleerd. We hebben besloten om bij het ontwerp van gebouwen de berekeningen op hoofdlijnen na te laten rekenen door een tweede constructeur.’ De Veste en exploitant Avondlicht omschrijven in interviews het woonzorgcomplex nu als ‘het meest veilige gebouw van Nederland’.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *