Ga naar hoofdinhoud

SCS in startblokken voor huisvesting scholen

Het Servicecentrum Scholenbouw (SCS) wacht op groen licht van de Tweede Kamer waarna het officieel van start gaat. Het SCS bevordert de onderwijshuisvesting met een betere prijs-kwaliteitverhouding door innovatieve contractvormen toe te passen. Ook stelt het schoolbesturen en gemeenten in staat een transparante en zakelijke afweging te maken tussen innovatief en traditioneel aanbesteden.

SCS is er voor gemeenten én schoolbesturen van voortgezet en primair onderwijs, die meer willen weten over de toepassing van innovatieve aanbestedings- en financieringsvormen in de scholenbouw.

Verzamelen en ontwikkelen van kennis
Het SCS is een initiatief van de ministeries van OCW en Financiën, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de organisaties voor bestuur en management in het primair en voortgezet onderwijs. SCS verzamelt en ontwikkelt kennis, gebaseerd op praktijksituaties. Deze kennis wordt gebundeld en ontsloten voor scholen en gemeenten. Daarnaast begeleidt het SCS pilots, aan de hand waarvan standaarden voor contracten en aanbestedingsvormen worden ontwikkeld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *