Ga naar hoofdinhoud

Seminar staalplaatbetonvloer en brand

Het ontwerpen en toetsen van staalplaatbetonvloeren op brand is donderdag 6 december het onderwerp van een gratis seminar, georganiseerd door Bouwen met Staal. Tijdens de bijeenkomst in Breda wordt een nieuwe ontwerpmethode geïntroduceerd, waarmee nauwkeurig is vast te stellen welke onderdelen van de vloer aanvullende brandwerende bescherming nodig hebben en welke elementen niet.

De methode stoelt op de zogeheten ‘systeembenadering’. Hierbij wordt de brandwerendheid van de vloer bepaald op basis van het gedrag van de algehele vloerconstructie tijdens brand. Als een ‘systeem’ van onderdelen die onderling zijn verbonden en bij brand op elkaar reageren. Zo ontstaat een realistisch beeld van de brandwerendheid die de vloer zelf al bezit en van de eventuele noodzaak van aanvullende brandwerendheidsvoorzieningen.

Rekenvoorbeelden

Tijdens het seminar wordt het werken met de methode alvast uit de doeken gedaan aan de hand van rekenvoorbeelden. Vooraf worden ook andere ontwerphulpmiddelen en de resultaten van grootschalige brandproeven met staalplaatbetonvloeren gepresenteerd. Afsluitend komen diverse bouwprojecten met brandveilige toepassing van staalplaatbetonvloeren over het voetlicht.

Deelname aan de seminar ‘Ontwerp een staal-beton vloersysteem bij brand’ is gratis. Aanmelden kan hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.