Ga naar hoofdinhoud

Snel bouwen met keramisch binnenmuurelement


Met op maat gemaakte keramische binnenmuurelementen kan nu binnen enkele dagen de gehele binnenmuurconstructie van een woning geplaatst worden. Dit bouwsysteem van Porotherm Wall Systems (PWS) combineert de voordelen van systematisch bouwen (tijdwinst, kwaliteit en geen bouwafval) met de voordelen van keramische binnenmuurstenen (geluidisolerend, vochtregulerend en krimp- en scheurvrij).

De binnenmuurelementen zijn samengesteld uit geperforeerde keramische lijmblokken. Deze lijmblokken worden aan de hand van montagetekeningen in geconditioneerde productiehallen verlijmd tot elementen van maximaal 8m² (800kg.), afhankelijk van de dikte van de wand en de technische mogelijkheden op het bouwproject.

Ontwerpvrijheid
De halfverdiepingshoge binnenmuurelementen zijn verkrijgbaar in tal van vormen en maten, naargelang het ontwerp. Daarnaast kunnen de elementen voorzien worden van diverse applicaties, denkende hierbij aan spouwankers, bouwvilt voor vloeropleggingen en hout voor een perfecte montage van kozijnen.

Door een hoge verwerkingssnelheid wordt de bouwtijd aanzienlijk teruggebracht, terwijl een vlekkeloze afwerking en een grote ontwerpvrijheid gegarandeerd blijft. Gezien de elementen exact op maat worden geproduceerd komen er geen passtukken in voor, dit betekent naast een stuk gemak ook een aanzienlijke tijdwinst.

Monteren
De verschillende elementen worden horizontaal verbonden met lijmmortel. De verticale verbindingen worden gerealiseerd met PU-montageschuim en een speciaal ontwikkelde gietmortel. Voor de ruwbouw van een ééngezinswoning volstaat één kraanmachinist en twee monteurs voor het plaatsen, aanbrengen lijmmortel en het monteren van de elementen.

Omdat de elementen op wens van de aannemer worden geproduceerd is afstemming van de elementgrootte (maat/gewicht) op het hijsvermogen van de kraan/warrybok van de aannemer geen enkel probleem.

Meer info
In Bouwwereld 12 leest u een artikel over bouwen met keramische binnenmuursteen.

  • Wilt u deze Bouwwereld gratis ontvangen, vraag hem hier aan.

Bekijk hier een instructievideo over dit systeem:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.