Ga naar hoofdinhoud

Snel nieuwbouw bij haven Nijmegen

De sluiting van de drukkerij van Wegener aan de Waalhaven bij het Gelderlanderkantoor (medio 2009) in Nijmegen kan tot een versnelling leiden van de nieuwbouwplannen voor deze locatie. De gemeente heeft in samenwerking met ontwikkelaar Rabo Bouwfonds studentenflats, appartementen, horeca en culturele voorzieningen op deze plek gepland.

Deze plannen maken onderdeel uit van de vernieuwing van het westelijk Waalfront (bouw van 2.400 woningen in 15 jaar) tussen De Gelderlander en Electrabel. Het bestemmingsplan is al goedgekeurd door de gemeenteraad. Volgens directeur Wim Wentink van Ontwikkelingsbedrijf Waalfront is nieuwbouw aan de haven fase één van dit bouwproject.

De gemeente heeft het Gelderlanderkantoor en de pershal al in 2004 aangekocht. Daarna is het complex terugverhuurd aan het krantenconcern voor een reeks van jaren. Het Gelderlanderkantoor waarin onder meer de redactie en commerciële afdelingen van de krant zitten, is verhuurd tot eind 2014. Het huurcontract van de pershal loopt tot eind 2011.

Nijmegen is bereid om met extra inzet te kijken naar nieuwe locaties in de stad voor de redactie en ondersteunende diensten. “Zo kunnen we de vernieuwing van de Waalhaven mogelijk versnellen”, aldus wethouder Paul Depla.

De gemeente praat ook intensief met de directie van het slachthuis over verplaatsing. Het slachthuis ligt pal tegenover De Gelderlander. In beeld is een verhuizing naar een nieuw regionaal industrieterrein in Haps (Oost-Brabant).

Bron: De Gelderlander

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *