Ga naar hoofdinhoud

Sneller bouwproces met prefab betonmodule

prefab betonmodule

Circle is een nieuw modulair bouwsysteem waarmee studio’s, appartementen of eengezinswoningen kunnen worden gebouwd. Het concept is integraal ontworpen door CascoTotaal, ABT en KAAN Architecten. De basis is een geoptimaliseerd prefab betoncasco van 35 m², dat horizontaal gekoppeld of verticaal gestapeld kan worden. De initiatiefnemers willen met Circle corporaties en gemeentes een robuuste en snel te realiseren oplossing voor de stijgende vraag naar kleinere en flexibele woningen bieden. Het concept is circulair op alle niveaus, heeft een kortere bouwtijd en 20% lagere bouwkosten dan traditionele bouw.

Dit nieuwe bouwconcept wordt 12 oktober geïntroduceerd op de PREFAB-beurs in Den Bosch.

Geoptimaliseerd betoncasco

In Circle is een goed ontwerp, slimme bouw en efficiënte exploitatie geïntegreerd. De basis is een geoptimaliseerd 3D-Betoncasco® van 35 m² (binnenmaten 9,6 meter lang en 3,6 meter breed), van een hoogwaardige kwaliteit dankzij de industriële productieomgeving. De modules zijn zowel horizontaal te koppelen als verticaal te stapelen, omdat elke module standaard is voorzien van grote wandsparingen, een trapgatsparing en een sparing voor een centrale installatieschacht. Door het standaardiseren van de sparingen, kan uit voorraad worden geproduceerd en geleverd.

Passende configuratie

Gemeentelijke grond die tijdelijk niet wordt gebruikt of het vervangen van een verouderd binnenstedelijk bouwblok. Hoe benut je die ruimte snel en slim met het oog op de urgente woningnood? Met de Circle basismodule kunnen verschillende varianten van woningen worden gevormd. Afhankelijk van de locatie en ontwikkeling, krijgt de opdrachtgever een passende configuratie voorgelegd.

Sneller, goedkoper en duurzaam

De snelle realisatie en just-in-time delivery van de modules verkort het bouwproces aanzienlijk. Integraal ontwerp en prefabricage zorgen voor veel standaardisatie en dus voor minder afval en faalkosten. Door de kortere bouwtijden kan tot 20% bespaard worden op de bouwkosten.

Bovendien maakt de gestandaardiseerde module hoogwaardig hergebruik mogelijk. Door de scheiding van constructie, afbouw en installaties kunnen onderdelen goed en gemakkelijk worden hergebruikt. Het beton is 100% recyclebaar.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *