Ga naar hoofdinhoud

Software uitgebreid met Europese normen

Aan de software BrisWarenhuis wordt een module om bouwconstructies snel en efficiënt te berekenen met behulp van de nieuwe Europese normen voor constructieve veiligheid toegevoegd.

Tijdwinst
In BrisWarenhuis zijn circa veertig documenten, Eurocodes met nationale bijlagen, slim geïntegreerd. Dat levert tijdwinst op voor de gebruiker omdat alle informatie nu gegroepeerd is en dus snel terug te vinden.

Ook Technosoft, leverancier van veel gebruikte reken- en tekensoftware in de bouw, heeft deeplinks naar relevante passages in de Eurocodes in haar rekenapplicaties ingebouwd. Dit leidt tot meer efficiency voor de gebruiker van BrisWarenhuis en Technosoft software.

2010
De huidige berekeningsmethoden voor bouwconstructies (de TGB-normen) worden met ingang van 2010 ingetrokken. Vanaf dat moment kan een bouwaanvraag voor bouwwerken, constructief uitsluitend worden berekend met behulp van de Eurocodes en bijbehorende nationale bijlagen.

Tot die tijd is de constructeur vrij om te kiezen tussen het berekenen van een bouwconstructie op basis van het TGB-stelsel of op basis van de Eurocodes.

Softwarehuis Bris presenteert de nieuwe module op de beurs Bouw & ICT (Utrecht) en tijdens de BouwRai (Amsterdam).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *