Ga naar hoofdinhoud

Speciaal dorp voor bouwers energiecentrales

Noord-Groningen krijgt een speciaal dorp voor werknemers die betrokken zijn bij de bouw van energiecentrales in de Eemshaven. In dit ‘Energy Village‘ in Wagenborgen nabij Delfzijl komen naar verwachting 1200 werknemers die hier enkele jaren gaan wonen gedurende de bouwactiviteiten. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Delfzijl donderdag bekendgemaakt.

Het energiedorp verrijst op het terrein van de voormalige inrichting Groot Bronswijk in Wagenborgen. Bij de ontwikkeling van het dorp werken de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum samen met de provincie Groningen. Ook in andere dorpen komt tijdelijke woonruimte.

De Eemshaven staat aan de vooravond van grootschalige bouwactiviteiten. In het gebied komen ten minste twee nieuwe elektriciteitscentrales, van Nuon en van het Duitse RWE. Inclusief ontwikkelingen op andere bedrijventerreinen en havens komen naar verwachting rond de 4500 werknemers naar de regio. Om hen tijdelijk te kunnen huisvesten zijn de plannen voor het Energy Village ontwikkeld.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *