Ga naar hoofdinhoud

Spreuken op gerenoveerde borstweringen

Bedrukte glaspanelen zijn aangebracht tegen te renoveren borstweringen van een Delftse flat. Letter- en achtergrondkleur zijn in vier varianten ontworpen. Vanwege de grote variatie heeft AGC Flat Glass hiervoor een nieuwe printtechniek ingezet.

AGC Flat Glass zou in eerste instantie werken met folies waar de letters werden uitgesneden. Dan zou het paneel twee keer volvlaks kunnen worden gezeefdrukt. Met de nieuwe printer was het mogelijk om de lichtste kleur te printen in email en er vervolgens de donkerste kleur volvlaks overheen te zeefdrukken. Volledig printen was ook mogelijk geweest, maar zou erg veel printtijd gaan kosten.

De glaspanelen zijn ontworpen door DE Architecten uit Delft. De teksten zijn spreuken van schrijver Dirk Coster (Delft, 1887-1956), de naamgever van het plein waaraan de flat ligt. De renovatie was nodig omdat er geregeld stukjes steenstrips van de bestaande borstweringen vielen door roestende wapening in het achterliggende beton. Dit roestprobleem is aangepakt middels galvanische kathodische bescherming.

Meer informatie over deze renovatie is te lezen in Bouwwereld 7 van 11 juni 2010.
Bestel hier een proefexemplaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.