Ga naar hoofdinhoud

Staalbouwdag 2008 vernieuwd

De Nationale Staalbouwdag op 23 oktober 2008 is geheel vernieuwd van opzet. Groter, meer exposanten, meer gelegenheid voor het netwerken en gratis toegankelijk. Rik van Thiel, directeur van Bouwen met Staal, organisator van de Nationale Staalbouwdag: ‘Het uitgangspunt voor het doorvoeren van de wijzigingen is het onderzoek geweest onder de bezoekers van de Staalbouwdag.

60 procent geeft aan dat het netwerken het belangrijkste doel is van het bezoek aan de Nationale Staalbouwdag. Dan moet je hieraan gehoor geven en het programma dusdanig opstellen dat er voldoende gelegenheid voor is. Daarnaast bleek dat de tot dit jaar gebruikte locatie in Ede te klein werd om aan alle aanvragen van standhouders te kunnen voldoen. De Evenementenhal in Gorinchem is een uitstekend alternatief.

Mooi en duurzaam
De thema’s tijdens deze editie van de Staalbouwdag zijn ‘Mooi Nederland’ en ‘Duurzaamheid’. ‘Mooi Nederland is een overheidsinitiatief dat wordt doorgezet door dit item in deze dag te implementeren. Het doel is om de verromeling in ons land tegen te gaan. Het gaat hier bijvoorbeeld om bestaande en nieuwe bedrijventerreinen meer aanzien te geven.

‘Het belang en de invloed van staal in vele vormen van constructies kan bedrijfsgebouwen een veel fraaier aanzien geven’, aldus Van Thiel. ‘Het gaat er niet alleen om de efficiency van een gebouw, maar ook om de uitstraling. En een fraaie uitstraling impliceert niet direct veel hogere bouwkosten’, beweert Van Thiel. Tijdens deze dag zullen diverse projecten worden besproken en getoond.

Duurzaamheid
Het issue Duurzaamheid is koren op de molen voor Van Thiel. Staal is bij uitstek duurzaam. ‘De overheid wil in 2010 honderd procent duurzaam inkopen. Dat is een mooi streven en staal past prima in dit voornemen. Stalen constructies die nu bij sloopactiviteiten te voorschijn komen, worden hergebruikt. ‘

‘Je praat dan wel over staal dat al dertig, veertig jaar oud is en nog prima is te gebruiken. Ook komt staal vanuit de sloop in de recycling terecht. En het bijzondere hierbij is dat door nieuwe technologieën, na de recycling een beter, sterker staal ontstaat dan dat erin ging.’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.