Ga naar hoofdinhoud

Staalconstructie basis voor groene gevel

Twee zijgevels van een appartementencomplex aan het Stokviswater in Rotterdam zijn voorzien van verticale tuinen van elk 280 m2. Basis van de groene gevel is een staalconstructie. Hieraan zijn op maat gemaakte aluminium bakken bevestigd, die zijn voorzien van twee jaar lang voorgekweekte kant en klare haagelementen. Ze staan vrij van de gevel. De groene gevel is voorzien van een geavanceerd, computergestuurd water- en voedingsysteem. Ook is er een voorziening voor afvoer van overtollig hemelwater.

Onderhoud
Building Green International (BGI) uit Amerongen en BSI Bomenservice uit Baarn tekenden voor het ontwerp en zijn ook verantwoordelijk voor de uitvoering en vijf jaar lang periodiek onderhoud. De beplanting, met hergroeigarantie, bestaat uit diverse soorten klimop, wingerd, bosrank, jasmijn en vuurdoorn.

Geluidsabsorptie
Naast verfraaiing van de gevel heeft de beplanting een positief effect op de plaatselijke luchtkwaliteit, het verkoelen van de gevel en het absorberen van geluid. Ook wordt een nieuwe schuilplaats geboden aan vogels. Het zuiverend en koelend effect van de twee groene gevels staat gelijk aan dat van tien volwassen bomen. Het systeem werd eerder succesvol geïnstalleerd in Monaco, Engeland en Duitsland.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.