Ga naar hoofdinhoud

Staalsector richt kennisplatform op

De partijen in de keten staal en staalconserveren richten een kennisplatform op om de samenwerking in hun branche te continueren. In de afgelopen drie jaar trokken de ketenpartijen gezamenlijk succesvol op in het project Professionaliseren staalconserveren van PSIBouw. Bij de officiële afsluiting van dit project werd een intentieverklaring getekend voor de oprichting van het kennisplatform.

‘Samen op weg naar een sterke keten’, zo luidde het motto van de ketenpartijen (opdrachtgevers, opdrachtnemers en toeleveranciers ) in het PSIBouw-project. Daarin bouwden zij aan verbetering van het systeem om risico’s, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid beter onder elkaar te verdelen. In het verleden opereerden zij onafhankelijk van elkaar, met schijnbaar tegengestelde belangen en uiteenlopende visies over gewenste ontwikkelingen in hun markt.

In het project Professionaliseren staalconserveren zochten de partijen integrale samenwerking om meer duurzame staalconstructies te verkrijgen. Centraal in het project stonden de noodzakelijk geachte vernieuwingen van inkoopstrategieën, bouwconcepten, rolverdeling en samenwerkingsprocessen. Aanvankelijk moesten de vertegenwoordigers van de verschillende brancheorganisaties aan elkaar wennen, maar na verloop van tijd ontstond een open dialoog waarin een groot onderling vertrouwen werd opgebouwd.

Projectresultaten
Tot de taken van het kennisplatform behoren onder meer de borging en verdere ontwikkeling en uitvoering van de projectresultaten, het continueren van de uitwisseling van kennis en praktijkervaringen tussen de ketenpartijen en het initiëren, stimuleren en evalueren van (vervolg)onderzoek.

Verder moet het kennisplatform de resultaten uit het project beheren en deze laten aansluiten bij de Europese sector voor staal en staalconservering. In het kennisplatform komen vertegenwoordigers van de ketenpartijen, te weten het Opdrachtgeversoverleg Staalconserveren (OGOS), de brancheorganisaties Bouwen met Staal (BmS), de Sectorvereniging Metaalbescherming (SVMB/FOSAG), de Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten (VVVF) en de kennisinfrastructuur; wetenschap (TU’s) en Ingenieursplatform Staalconserveren.

Zie ook:
Dossier Metaalconserveren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.