Ga naar hoofdinhoud

Studenten ontwerpen in 24 uur

CHEOPS, Studievereniging Bouwkunde van de TU Eindhoven, organiseert jaarlijks de ontwerpwedstrijd 24 UP, waarbij bouwkundestudenten een etmaal (24 uur non-stop) de tijd krijgen een bijzondere opdracht uit te werken. De studenten geven verdeeld over 15 teams van vier personen een vernieuwende visie op het Centrumplan Leidsche Rijn.

Opdracht
Bouwkundestudenten van de Technische Universiteit Eindhoven, de Technische Universiteit Delft en een internationaal team zijn vanaf vandaag druk bezig met het ontwerpen van een gebouw dat de relatie tussen heden en verleden aangaat.

De opdracht omvat het ontwerpen van een gebouw dat een relatie aangaat met de monumentale boerderij ‘Hofstede ter Weide’ en het aangrenzende stadspark. De boerderij krijgt een nieuwe functie en er wordt een directe verbinding gelegd tussen grootschalige nieuwbouw en een rijksmonument. De uitdaging hierbij is te werken met een hoogteverschil van 8 meter tussen het te ontwerpen gebouw en de boerderij.

Resultaten
Een deskundige jury, met daarin architect Jo Coenen, beoordeelt de resultaten. De ontwerpen worden ook door de gemeente Utrecht onder de lopen genomen en zo mogelijk betrokken bij de bij de planvorming voor het Centrumplan Leidsche Rijn.

De resultaten van de ontwerpwedstrijd worden tentoongesteld op de TU/e en ook in Het Gebouw van kunstenaarsgroep Beyond Utrecht. De expositie loopt op de TU/e van 22 mei tot 5 juni en in Het Gebouw vanaf 16 juni.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *