Ga naar hoofdinhoud

T-vormige consoles vangen toleranties op

T-vormige consoles vangen toleranties op

Het bevestigen van nieuwe balkons is leidend bij de renovatie van de Hortensiaflat in Heerhugowaard. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van T-vormige consoles.

De nieuwe consoles – 60 in totaal – zijn onderin 180mm dik, bovenin 300mm. De betrokken aannemer A.C. Borst Bouw – die de renovatie uitvoert voor woningcorporatie Woonwaard – ontdekte tijdens het inmeten van de flat dat bij de bestaande consoles de oplegging constructief soms niet helemaal juist was, vanwege toleranties in de beukmaten. Een bovenin bredere console zorgt voor een betere oplegging en vangt toleranties – die soms wel 50 mm zijn – op een juiste manier op.

Heli

De balkons worden bevestigd volgens de Heli verankeringsmethode van Norm-teq. Daarbij zijn 2 gaten in het oorspronkelijke casco geboord van 1400 mm diep (ø 40 mm), waarin stalen strengen zijn verlijmd met een speciale lijmmortel. Na een week uitharden zijn hier de nieuwe betonnen consoles overheen geschoven en de strengen afgespannen. Betrokken architect is Hooyschuur architecten.

(Foto: Norm-teq)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.