Ga naar hoofdinhoud

The Natural Pavilion: een 100% duurzaam bouwconcept

duurzaam bouwconcept

Afgelopen voorjaar werd The Natural Pavilion geopend. Een 100% duurzaam bouwconcept, gecreëerd door een consortium van diverse organisaties. Binnen negen maanden ontworpen, ontwikkelden en bouwden zij samen het paviljoen. Het laat de (r)evoluties binnen de bouwsector goed zien, waaronder ontwikkelingen binnen digitalisering, industrialisering, circulariteit, biobased bouwen en natuurinclusiviteit. Daarmee geeft het bewijs voor de mogelijkheden om de Nederlandse woningcrisis op te lossen.

De innovaties binnen het paviljoen

Tijdens de bouw van het paviljoen zijn verschillende type innovaties toegepast. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: een slimme waterbuffer, parametrisch ontworpen lamellen, natuurlijke klimaatsystemen, een duurzame fundering en de mogelijkheid om groente te telen. Dit alles gemaakt met een enorme diversiteit aan biobased bouwmaterialen en interieurproducten.

Van duurzame visie naar actie

Het vertalen van de duurzame visie naar het ontwerp- en de bouwfase werd geleid door Hedgehog Company. Een bedrijf dat organisaties ondersteunt in het verwezenlijken van hun doelen met betrekking tot duurzaamheid. Voor The Natural Pavilion boden zij met hun kennis en netwerk diverse tools voor het bevorderen van de duurzame besluitvorming. Bijvoorbeeld door middel van het gebruik van data en het in kaart brengen van de milieu-impact van het paviljoen.

Uitvoeren van een levenscyclusanalyse (LCA)

Deze milieu-impact bracht Hedgehog Company in kaart met behulp van een levenscyclusanalyses (LCA) van The Natural Pavilion. Op die manier berekenden ze de milieu-impact van het paviljoen over de gehele levenscyclus. De LCA-informatie gaf de juiste informatie en inzichten om de duurzaamheidsstrategie te bepalen. Deze resultaten zijn ook erg waardevol voor de toekomst van de bouwsector en het oplossen van de woningcrisis.

Met het bouwconcept van The Natural Pavilion hoopt het consortium mensen te hebben geïnspireerd om ook zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid en de potentie van de bouwsector onder de aandacht te brengen. Ze laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om op hoog tempo energieneutrale en duurzame woningen te ontwikkelen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.