Ga naar hoofdinhoud

Theater De Naald verbouwd

Theater De Naald zal volgend jaar fors onderhanden worden genomen. Een ingrijpende verbouwing staat gepland voor de zomer van 2009 na afloop van het deze week geopende seizoen. Met de verbouwingsplannen is een investering gemoeid van 1,3 miljoen euro. Theaterdirecteur Nico Baars wil de entree een gastvrije uitstraling geven.

Met de facelift moet een einde komen aan wat een ‘donkere, verouderde en aan vandalisme onderhevige entree’ wordt genoemd. Daarmee wordt een voorschotje genomen op een mogelijke renovatie van de voorgevel als onderdeel van de Naaldwijkse centrumplannen (met nieuw gemeentehuis) die de omgeving rond de Verdilaan een totaal andere allure zullen geven.

Nieuwe stoelen
Voor de bezoekers zullen de verandering binnen in het theater zichtbaar zijn aan de nieuwe stoelen. De tribunes in zowel de grote als de kleine zaal worden vervangen. Daardoor krijgen bezoekers meer beenruimte. De kleine zaal krijgt een voor Nederland nog unieke tribune die voor de bioscoop anders kan worden uitgeschoven dan voor het theater.

Betere akoestiek
Verder worden in de foyer de vloer en het plafond vernieuwd. Reden daarvoor is een betere akoestiek te bewerkstelligen. Nu blijken de grote en kleine zaal geluidsoverlast te ondervinden. Voor een ingrijpender – en ook noodzakelijk geachte – aanpak van de akoestiek in beide zalen is momenteel geen geld. Het gaat om ‘zeer grote, kostbare ingrepen’ die het budget van de gemeente Westland te boven gaan.

Ook de verouderde installatie voor klimaatbeheersing zal volledig worden vernieuwd. Die verkeert niet alleen al twee jaar in zeer slechte staat, maar verslindt energie. Daarnaast wordt voor de optredende artiesten een aantal zaken verbeterd.

Bron: AD

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.