Ga naar hoofdinhoud

Tiel niet schuldig aan instorten hotel

Van der Valk is verantwoordelijk voor het instorten van het parkeerdek van de Tielse vestiging van de hotelketen. Dat heeft de Arnhemse rechtbank bepaald. Het parkeerdek van het Van der Valk-hotel in Tiel stortte op zondag 2 februari volledig in. Van der Valk stelde andere partijen verantwoordelijk voor het ongeluk waardoor ruim zes jaar lang de juridische strijd voort sleepte over de vraag wie verantwoordelijk was voor dit drama.

De rechtbank heeft nu bepaald dat alleen Van der Valk en niemand anders verantwoordelijk is voor het drama. Het bedrijf had immers de bouwconstructie nog gewijzigd nádat de bouwvergunningen zijn afgegeven door de gemeente. Daarmee vervalt iedere claim dat de gemeente niet goed genoeg naar de bouwconstructie zou hebben gekeken.

Met het verantwoordelijk stellen van andere partijen hoopte Van der Valk een deel van de schade, naar schatting tien miljoen euro, op hen te kunnen verhalen. Al deze vorderingen zijn nu door de rechtbank afgewezen. Ook kan volgens de rechtbank niet worden bewezen dat de aanleg van de Betuweroute de stabiliteit van de bouwconstructie in gevaar heeft gebracht.

bron: Binnenlands Bestuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *