Ga naar hoofdinhoud

Tijdelijke vestiging TU bijna klaar

Tijdens de vakantieperiode is in Delft hard gewerkt aan de tijdelijke vestiging van de faculteit Bouwkunde in het voormalige hoofdgebouw van de TU. Honderden bouwvakkers voeren een razendsnel gemaakt ontwerp uit dat ruimte biedt aan de 3.000 studenten en de staf voor de komende vijf jaar.

De herinrichting staat onder leiding van een ontwerpgroep met architecten voor de verschillende specifieke onderdelen. Omdat het gebouw een beschermd monument is, is architectenbureau Braaksma Roos betrokken. Winy Maas van MVRDV ontwerpt samen met Mick Eekhout van Octatube de nieuwe glazen serres, Kossmann de Jong geeft de nieuwe ‘Straat van Bouwkunde’ vorm en Fokkema Architecten is verantwoordelijk voor de totaalopzet.

Deze week zullen de 500 nieuwe bachelorstudenten hun intrek nemen op de tweede etage, stapsgewijs in de loop van dit jaar gevolgd door de masterstudenten en de staf. Tot dan zullen de tenten van BK City aan de Berlageweg nog in gebruik blijven.

Prijsvraag
De faculteit Bouwkunde van de TU Delft daagt studenten, architecten en stedenbouwers uit om tot ideeën voor het onderwijsgebouw van de toekomst en haar positie in het stedelijk netwerk te komen. Minister Plasterk van OCW lanceert de ideeënprijsvraag op zaterdag 13 september, op de Architectuur Biënnale van Venetië. In december kiest een internationale jury vervolgens de winnaars. De beste ideeën worden meegenomen bij het ontwerp van een nieuw faculteitsgebouw voor Bouwkunde, als vervanging voor het gebouw dat op 13 mei 2008 door brand volledig werd verwoest.

In december 2008 worden de ideeën door een internationale vakjury beoordeeld. De winnende ontwerpen worden in januari 2009 getoond in het Nederlands Architectuur instituut, op de website buildingforbouwkunde.nl en in een publicatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.