Ga naar hoofdinhoud

Tilburg wil referendum over groot winkelcentrum

Een verdeeld Tilburgs college heeft maandag geoordeeld dat de omstreden ontwikkeling van een enorm winkelcentrum in het noorden van de stad ondanks een aantal risico’s haalbaar is. Daarmee is definitief geworden dat de Tilburgers op 4 juni in een referendum kunnen stemmen over de mall die projectontwikkelaar OVG wil bouwen.

Het winkelcentrum naar Amerikaans voorbeeld krijgt een oppervlakte van 10 hectare (ruim 15 voetbalvelden) en de locatie is definitief bepaald in een natuurgebied aan de zogenoemde Stadsentree Noord, aan de weg tussen Tilburg en Waalwijk. Bereikbaarheid was een belangrijk argument voor die locatie.

College verdeeld
Tilburg betaalt maximaal € 23,6 miljoen voor infrastructurele maatregelen. OVG draagt zelf minstens € 15 miljoen bij en draait de eerste tijd op voor eventuele tekorten bij openbaar vervoer. De mall vormt een risico voor winkeliers in de binnenstad en winkelcentra. Die partijen verzetten zich fel tegen het plan. Ook in het college is de verdeeldheid groot. De wethouders van SP en GroenLinks zijn tegen, evenals hun fracties.

Milieuredenen
PvdA-wethouder Marieke Moorman stemde voor, maar liet aantekenen dat ze de gekozen locatie om milieuredenen niet wenselijk vindt. Het was de tweede keer in korte tijd dat het Tilburgse college verdeeld instemde met een belangrijke keuze. Eerder werden de wethouders het niet eens over de verkoop van energiebedrijf Essent.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *