Ga naar hoofdinhoud

Toekomstige bouwvrouwen op Meidendag 2009

Morgen 23 april vindt de zesde editie van de Meidendag plaats. Het evenement In Zwolle is speciaal voor meiden die kennis willen maken met de bouwwereld. Doel van de organisatie is om meer meiden en vrouwen uit te dagen om voor de bouwbranche te kiezen.De bouwwereld staat bekend als een echte mannenwereld. Toch zijn er binnen deze sector voor vrouwen méér dan voldoende mogelijkheden om hun ambities te verwezenlijken. Stichting Meidendag kent meerdere initiatieven om vrouwen te interesseren in de bouwbranche. De Meidendag is er daar één van.

Programma
Het programma van de Meidendag 2009 is inmiddels bekend. Naast veel informatie over de bouwwereld en de diverse opleidingen die gegeven wordt, kunnen deelnemers luisteren naar een gastspreker uit de bouwwereld en meerdere projecten bezoeken.

Ze krijgen de mogelijkheid om voor even een bouwvakker te zijn en afsluitend dineren in een restaurant in de binnenstad van Zwolle.

Roze heipaal
Vorig jaar hebben de meiden een heipaal roze geschilderd, dit jaar is het tijd om te kijken naar de locatie waar de roze heipaal de grond in is geslagen. Nabij de Hogeschool Windesheim te Zwolle is er een nieuw gebouw, ‘gebouw X’ genaamd, in uitvoering. Vorig jaar was alleen de fundering nog maar te zien.

Dit jaar is het gebouw al volledig op hoogte. De bouwvrouwen van vorig jaar hebben hier dus als het ware het fundament voor gevormd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.