Ga naar hoofdinhoud

Toepasselijke gevel voor tandartspraktijk

Een tandartspraktijk in Nijmegen heeft in twee dagen een geheel nieuwe gevel gekregen dankzij onderhoudsarme prefab panelen van gemoffeld aluminium. De panelen hebben een harde isolatiekern, zodat het gebouw meteen goed is geïsoleerd.

Transformatie

Het bestaande gebouw werd voor de transformatie grotendeels opnieuw opgebouwd. Alleen een aantal stalen spanten en de achtergevel bleven staan. De nieuwe gevelpanelen zijn precies ingepast in de bestaande stalen spanten. Elk paneel is hetzelfde, maar wel telkens gespiegeld of 180 graden gedraaid. Uiteraard is voor de tandartspraktijk gekozen voor de kleur wit.

Schematisch gebit

Het ontwerp van de gevel is gebaseerd op het principe ‘status praesens’. Dit is de manier waarop de tandarts de status van een gebit schematisch –in blokken- weergeeft. Het ontwerp is van architect Koen van de Braak van ISO3 architectuur- en bouwkundig ingenieursbureau te Nijmegen (Ooij) en werd gerealiseerd in een bouwteam met Aannemingsbedrijf Vermeulen BV uit Ooij.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Toepasselijke gevel voor tandartspraktijk

  • Veel waarde toegevoegd op een ogenschijnlijk onmogelijke en onooglijke plek.

    Ook interessant om te weten wat dit mogelijk betekent voor de waarde van de tegenovergelegen woningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.