
Loopbaanbegeleiding
Dat doen zij door verschillende concrete acties te ondernemen, zowel in hun eigen organisatie als daarbuiten. Voorbeelden zijn het aanstellen van vrouwen in zowel top- als middenkader, het opstellen van een businesscase waaruit blijkt dat vrouwen de kwaliteit van de organisatie verhogen, loopbaanbegeleiding voor vrouwen en het nadrukkelijk vervullen van een rolmodel in de sector. Het netwerk is een initiatief van Bouwnetwerk en de Regieraad Bouw en wordt uitgevoerd door Opportunity in Bedrijf.
Minister Eurlings is enthousiast over het initiatief: “We moeten af van de technische monocultuur in de sector. Niet alleen voor vrouwen, juist ook voor mannen, is het belangrijk dat er meer vrouwen in de bouwbranche komen. Het is vooral lastig vrouwen in het middenkader op managementfuncties te krijgen. Wij gaan hiermee concreet aan de slag!”
Diversiteit en evenwicht
Uitgangspunt voor het netwerk is dat meer diversiteit in personeel en een beter evenwicht tussen mannen en vrouwen in het management van levensbelang is voor elke sector, zo ook voor de bouwbranche. Ervaring in andere sectoren leert dat samenwerking tussen mensen met verschillende achtergronden en competenties ertoe leidt dat noodzakelijke vernieuwingen sneller gerealiseerd worden.
Joop van Oosten, lid van Regieraad Bouw en voorzitter Raad van Bestuur BAM: “Meer transparantie en betere samenwerking zijn voorbeelden van vernieuwing die we in de bouwsector willen zien. Het is mijn overtuiging dat we meer vrouwen rond en aan de top nodig hebben om dat te bewerkstelligen.”