Ga naar hoofdinhoud

Tornadodak voor Metzo College

Het Metzo College in Doetinchem laat de binnenplaats overkappen. Met deze maatregel wil de school de hitte in de school tegengaan. Op korte termijn wordt een ‘tornadodak’ geplaatst. Het dak wordt zo genoemd, omdat midden in de overkapping een trechter zit om regenwater op te vangen.

De school kampt met overlast van hitte, omdat de glazen gevels veel zon vangen. Daarom wordt er zonwerende folie aangebracht op de gevels aan de oost-, zuid- en westzijde. Volgens bestuursvoorzitter van de overkoepelende stichting Covoa Guus van Oers scheelt de folie twee tot drie graden op de binnentemperatuur.

Wateroverlast
Ook heeft het door Erick van Egeraat ontworpen Metzo College problemen met water, dat via gevels en de grond in het gebouw komt. Gevelbedrijf Alkondor maakt de gevels momenteel waterdicht.

Tijdelijke maatregelen
Het dak, de folie en ook een noodkoeling in de school zijn allemaal tijdelijke maatregelen. Een structurele oplossing komt er pas nadat duidelijk is wie verantwoordelijk is voor de ongemakken, de architect of de uitvoerder. De school wil de kosten voor de tijdelijke maatregelen later verhalen op andere partijen.

Bron: de Gelderlander

Bekijk het project in woord en beeld:
Gespannen tornadodak houdt school koeler

Bouwwereld.nl plaatste eerder:
Daktuin hangt aan stalen kolommen
Gevelvullingen in soorten en maten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *