Ga naar hoofdinhoud

Tour met duurzame ‘containerclub’

Tour met duurzame container club

Een 20-voets zeecontainer is door het Rotterdamse bedrijf Energy Floors verbouwd tot zelfvoorzienende miniclub. De duurzame ‘containerclub’ tourt sinds vorige week door Duitsland, als onderdeel van een publiciteitscampagne.

Duitse Energiewende

De Rotterdamse ‘containerclub’ wordt ingezet voor ‘Deutschland macht’s effizient’, één van de grootste Duitse publiciteitscampagnes van de afgelopen jaren. Met deze nationale campagne wil het Duitse ministerie van Wetenschap en Energie (BMWi) efficiënter energieverbruik bevorderen onder verschillende groepen gebruikers – huishoudens, bedrijven en gemeentes; noodzakelijk om de Duitse Energiewende tot een succes te maken.

Energieopwekkende dansvloertegels

De omgebouwde 20-voets zeecontainer tourt momenteel als zelfvoorzienende miniclub door Duitsland. De club draait op kinetische energie en zonne-energie en geeft het Duitse publiek een duurzame energie-ervaring. De benodigde stroom voor verlichting, dj booth en geluid in de club wordt geleverd door 5 zonnepanelen op het dak en 24 energieopwekkende dansvloertegels op de grond. Deze duurzame energie wordt verzameld in 2 Hybrid Home accupacks, die centraal in de club staan. De container club is ingericht met energiezuinige apparaten om een maximaal effect te creëren. Hij biedt plaats aan 40 personen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *