fbpx Ga naar hoofdinhoud

Transparant Muziekpaleis

De gevels van het vernieuwde muziekcentrum Vredenburg zijn bijna gereed. De vele hoge eisen bij dit project resulteerden in de toepassing van een groot aantal verschillende glassoorten. Opvallend zijn de composietgevels met kozijnloos glas.

Muziekcentrum Vredenburg (1973) in het hartje van Utrecht is deels gesloopt en wordt uitgebreid met vier nieuwe zalen. De grote concertzaal met zijn bijzondere akoestiek is gehandhaafd en ook een deel van de administratieve vleugel blijft staan. Heijmans Utiliteitsbouw realiseert het nieuwe gedeelte van het Muziekpaleis. Het betreft een verkeersgebied op verschillende niveaus met daaromheen de vier nieuwe concertzalen. Dit geheel wordt ‘gevangen’ in een grote parallelvormige ‘doos’ met afmetingen van 68 meter breed, 46 meter diep en circa 45 meter hoog. De noord- en zuidgevel van deze ‘doos’ zijn voor het overgrote deel transparante vliesgevels. De west- en oostgevel bestaan voornamelijk uit composietplaten.

Lees het complete verhaal in Bouwwereld #2. Vraag hier een gratis proefexemplaar aan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.