Ga naar hoofdinhoud

Uitkijktoren van prefab beton

Recreatieplas Beldert Beach in Zoelen heeft sinds kort een nieuwe uitkijktoren met klimwanden en tokkelbaan. De toren is opgebouwd uit prefab beton en werd gebouwd met behulp van computermodules van Revit.

Prefab oplossing

De uitkijktoren, met schuine overhellende zijden, is ontworpen door Aterliereen Architecten. Dit bureau zocht in eerste instantie naar een partij die de toren in situatie kon storten. Uiteindelijk kwamen ze terecht bij aannemer Van Arnhem, die samen met Mombarg Beton een oplossing in prefab aanbood vanwege de complexe vorm van de toren.

Zwaartepunt bepalen

Mombarg Beton gebruikte TheModus van Cadac Group om de toren te engineeren in Revit. Vanwege het bijzondere ontwerp was het erg belangrijk dat de constructie in evenwicht zou zijn. Voor het bepalen van het zwaartepunt van zowel de gehele toren als de onderdelen werd daarom de TheModus Center of Gravity module gebruikt. Dit leverde niet alleen een stabiel bouwwerk op, maar zorgde ook voor een kortere montagetijd. Voor het maken van productietekeningen werd de TheModus View Generator module gebruikt.

Bekijk hieronder in twee minuten hoe de toren werd opgebouwd:

Productinformatie van Bouwproducten.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.