Ga naar hoofdinhoud

UT krijgt duurzaam onderzoekcentrum bouw


De Universiteit Twente (UT) krijgt een nieuw onderzoekcentrum gericht op duurzaam bouwen. Het nieuwe centrum krijgt de naam ‘Center for Transformable Green Buildings’. Het doel van het centrum is om groene bouwmethodieken te ontwikkelen.

Onderdeel van het centrum is een experimenteel bouwlab dat zich richt op de ontwikkeling van bouwkundige toepassingen die energie kunnen besparen of produceren, het hergebruik van materialen en de aanpasbaarheid en flexibiliteit van gebouwen.

Nieuwe specialisatie
Bij dit onderzoekscentrum zijn naast de UT verschillende partijen betrokken zoals Hodes Bouwsystemen, Kemmer GmbH Duitsland, Van Dijk Bouw, Waterschap Regge en Dinkel, Raab Karger, De Groot Vroomshoop, gemeente Enschede, De Woonplaats, Plegt Vos, Innovatie platform Twente, Pioneering.

Bij het onderzoekcentrum kunnen studenten van de masteropleiding Industrieel Design Engineering afstuderen. Binnen deze opleiding is hiervoor de nieuwe specialisatie Architectural Building Components Design Engingeering opgericht. Deze werkt nauw samen met de opleiding Civiele Techniek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *