Ga naar hoofdinhoud

Vakbeurzen Renovatie en Monument groot succes

Beurs Renovatie en Monument

De vakbeurs Renovatie in Den Bosch van 14 t/m 16 mei werd voor het eerst georganiseerd in combinatie met Monument, een nieuwe beurs over beheer en behoud van monumentaal vastgoed. De 2 beurzen werden goed bezocht met in totaal 6.963 belangstellenden.

Nieuwe technieken

Op de beurs Renovatie brachten 125 gebouwen verbeteraars hun nieuwe technieken, producten en toepassingen onder de aandacht. De nadruk lag op praktische oplossingen waarmee men gelijk aan de slag kan.

Praktische oplossingen

De beurs Monument is nieuw en gaat over herbestemming, restauratie, onderhoud en verduurzaming van onroerend erfgoed. Ook op deze beurs trof men praktische oplossingen: zo’n 85 specialisten lieten zien wat er mogelijk is, terwijl men in de theaters werd geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in de sector.

Standhouders waardeerden Renovatie 2018 met rapportcijfer 7,4 – een evenaring van de waardering van de editie van 2018, toen de beurs voor het eerst door 54events werd georganiseerd. Ook bezoekers waren positief: maar liefst driekwart van hen gaf aan de beurs aan te bevelen binnen haar zakelijke netwerk.

Bouwlogistiek

Zij bezochten in groten getale de beurstheaters, waarin tijdens de editie van dit jaar onderwerpen aan de orde kwamen als bouwlogistiek, energiebesparing en industrieel renoveren. In het kader van dat laatste, werd overigens, met het oog op de nieuwe beurs PREFAB (8-10 oktober 2019) , tevens een succesvolle inspiratieroute georganiseerd.

Nieuw concept

Het nieuwe concept Monument werd door exposanten zeer goed ontvangen. Meer dan 85% van hen waardeerde het standbezoek als ‘goed’ of ‘uitstekend’ en bijna 90% was positief over de connectie met de beurs Renovatie. Als geheel beoordeelden zij de beurs met een 7,6. Ook de bezoekers waren positief over wat Monument te bieden heeft. Zij waren vooral te spreken over het kennisprogramma en het aanbod van de beursvloer. Dit bleek uit de druk bezochte theaters op Monument waarin thema’s als verduurzaming, vakmanschap, herbestemming van religieus erfgoed en planmatig onderhoud aan de orde kwamen.

Renovatie en Monument 2020

Renovatie en Monument vinden volgend jaar in 2020 plaats van 12 t/m 14 mei in de Brabanthallen in Den Bosch. De eerder genoemde vakbeurs PREFAB vindt plaats op 8, 9 en 10 oktober; gelijktijdig met Vakbeurs Energie, Industrial heat & Power en Ecomobiel.

Bekijk de video’s die gemaakt zijn door Aannemervak.nl op de beursvloer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.