Ga naar hoofdinhoud

De mooiste cover van 2018

Welke Bouwwereldcover is verkozen tot mooiste cover van 2018? De cover van Bouwwereld 07/08 met daarop de gevel van het Afsluitdijk Wadden Center in Kornwerderzand is als overtuigende winnaar uit de bus gekomen.

Gevel van composiet

Het Afsluitdijk Wadden Center heeft een gevel van wit composiet in zeshoekige vormen. De zeshoek is een vorm die in de natuur veel voorkomt. Basalt heeft die vorm, maar ook de bellen van (zeep)schuim en ook water heeft in de vorm van ijs en sneeuw een zeshoekige structuur. Dit zijn allemaal materialen die veel voorkomen in de omgeving van de Afsluitdijk. Gebaseerd op die vorm en materialen is het nieuwe Afsluitdijk Wadden Center vormgegeven als een op basalt brekende golf met een schuimkop.

Lees hier het volledige artikel over de gevel van Afsluitdijk Wadden Center.

Onder de stemmers verloten we een dinerbon van € 50,- bij Restaurant Bouwkunde in Deventer of het boek Architectuur-en bouwgeschiedenis in perspectief van Bart Verbrugge twv € 52,-. Per e-mail nemen wij contact op met de winnaar.

Wij hopen in 2019 weer 11 nieuwe, bijzondere en opvallende covers te maken voor Bouwwereld. De eerste verschijnt op 29 januari.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.